„Огън на свободата“ запалиха в Якоруда навръх Трети март

Снимки: Георги Гугалов

Националният празник бе отбелязан с патриотична програма и заря

Жителите на Якоруда отдадоха дължима почит на героите, обрекли живота си за свободата на родината по повод 146 години от Освобождението на България. 

Снощи на площада пред читалището се състоя традиционният митинг - заря по повод Националния празник на Република България – 3 март, организиран от Община Якоруда и Народно читалище „Светлина-1907“.

Учениците от ПГ „П. Р. Славейков” с ръководител Ани Шаламанова изпълниха стихове и песни, посветени на свободата. Севджан Хюсеин от група „Мечо Пух“ при Детска градина – Якоруда, рецитира стихотворението „Аз съм българче“.

Приветствие към жителите и гостите на град Якоруда по повод Националния празник произнесе кметът на общината - Мехмед Вакльов. Слово за празника прочете и Сабиха Ходжова – учител в ПГ „П. Р. Славейков”.

Официалните лица, гражданите и гостите на града почетоха паметта на героите като поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на загиналите за свободата на родината якорудчани и сведоха глави в едноминутно мълчание.

Митингът завърши с празнична заря след което празникът продължи на стадиона със запалването на „Огъня на свободата”.

 

КОМЕНТАРИ

Якоруда09:49 - 08.03.2024
С тия с които се строява кмета, че му изядат главата, Беди го обработва и че му тури капан за другите избори,то си требува екорудчанин за тоя пост, Драго е парашутист
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK