Израел отново удари покрайнините на сирийската столица

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Израелски бойни самолети са нанесли удари по цели на Хизбула в Ливан

Сирийските военни съобщиха, че израелски въздушен удар, нанесен рано във вторник от посоката на Голанските възвишения, е бил насочен към позиции в покрайнините на Дамаск и е причинил материални щети. Тази информация е предоставена от сирийската държавна информационна агенция (SANA) и цитирана от Ройтерс.

От своя страна, израелската армия потвърди, че е нанесла удар срещу сирийски военни цели през нощта между понеделник и вторник. Ударите са били насочени към това, което израелската армия описва като "военна инфраструктура на сирийската армия", и са били отговор на по-ранни изстрелвания на ракети от сирийска територия.

По-рано в понеделник се съобщава, че от сирийска територия са били изстреляни пет ракети. Съобщава се също, че израелски бойни самолети са нанесли удари по цели на Хизбула в Ливан.

Тези действия следват нападението от 7 октомври, извършено от палестинската въоръжена групировка Хамас срещу Израел. В отговор на тези нападения, Израел ескалира ударите срещу цели на подкрепяните от Иран милиции в Сирия и също така нанася удари срещу сирийсата ПВО и други сирийски военни части. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK