ЧЕЗ разпределение подобрява електрозахранването в Дупница

Снимка: Пресцентър

Ръководството на ЧЕЗ проведе среща с кметове на общини и техни  представители от област Кюстендил. Домакин на събитието беше областният управител Виктор Янев. По време на срещата бяха представени реализираните инвестиционни проекти през 2017 г. плановете и приоритетите на компанията за 2018 г.

През изминалата година ЧЕЗ Разпределение България инвестира 1.1 млн. лв. за изграждане на съоръжения средно напрежение в областта. Най-значими сред тях са построените нови трафопостове в гр. Кюстендил и селата Тополница, Соволяно,  Невестино,  Крайници,  Слокощица и Раково.

Компанията реконструира и изгради нови въздушни линии и монтира автоматизирани съоръжения в 13 села в областта. 400 хил. лв. бяха вложени в реконструкции на кабелни линии средно напрежение в градовете Дупница, Сапарева баня, Рила, с. Бараково. 850 хил. лв. инвестира ЧЕЗ Разпределение за модернизиране на мрежи ниско напрежение в селата Коняво, Доброво, Пиперков чифлик, Делян и др. Компанията вложи 130 хил. лв. за рехабилитация на трафопостове и 255 хил. лв. за нови трансформаторни машини.

През 2018 г. ЧЕЗ Разпределение България инвестира 460 хил. лв. в изграждане на съоръжения средно напрежение, сред които в два трафопоста в селата Делян и Тополница, в подмяна на кабели 20 kV в Кюстендил, Дупница, Бобов дол и с. Крайници, в монтиране на 7 автоматизирани съоръжения по електропровода, който захранва община Трекляно и митница Гюешево. 1,4 млн. лв.  влага компанията за реконструкции на мрежа ниско напрежение в градовете Дупница и Бобов дол, в селата Шатрово, Мала фуча, Косово, Коркина, Мазарачево.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK