Първите и единствени досега европейски шампиони на Дупница гостуваха на Методи Чимев

Снимки: Община Дупница

Водещият състезател по борба на България Кирил Милов и Миглена Селишка бяха посрещнати от дупнишкия градоначалник

Първите и единствени досега европейски шампиони на Дупница гостуваха на кмета на общината инж. Методи Чимев днес. Водещият състезател по борба на България Кирил Милов и Миглена Селишка бяха посрещнати от дупнишкия градоначалник в кабинета си.

Милов спечели златото от шампионата на Стария континент само преди дни, а Селишка остана със среброто, след загуба на финала от представителката на Турция. Дупнишкото момиче стана европейска шампионка за жени преди 2 години, а сега Дупница има европейски шампион и при мъжете.

"В цялата си история, дупнишкия спорт не е имал европейски шампиони до преди Вас. Вие сте в момента лицето и успехите на борбата у нас и в Европа. А още по-хубаво е, че представяте нашия град. За мен е гордост и чест да посрещна европейски шампиони и се надявам да бъдете еталон за бъдещите спортисти, които правят първите стъпки в спорта", обърна се към двамата инж. Чимев.

Той връчи почетния знак на Милов, както и плакета за особени заслуги на Селишка, като двамата получиха и финансови стимули.

На срещата присъстваха и други представители на борбата от Дупница, които сега са треньори в други клубове или се състезават за други градове. "Имахме и друг разговор, но нека засега да запазим идеята в тайна. Когато я реализираме, ще обявим официално", заключи инж.Чимев.

По-късно днес, Милов и Селишка ще посетят и тренировъчната зала по борба, за да се срещнат с младите таланти, които тренират този спорт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK