МОСВ се ангажира с постоянни проверки на замърсяването на въздуха и водите в Разград

Снимка: Infomreja.bg

През изминалите дни няма сигнали за замърсяване както на реката, така и на въздуха

До края на годината Министерството на околната среда и водите (МОСВ) ще извърши множество комплексни проверки чрез РИОСВ-Русе и Басейнова дирекция „Дунавски район“, като проследи всички компоненти и фактори на околната среда и човешката дейност в града, които носят риск или са изложени на риск от замърсяване – включително водите на река Бели Лом, въздухът в града, както и пречиствателните съоръжения на предприятия в града и заустяванията в реката.

Тези комплексни действия са в резултат на поетия от министерството ангажимент пред гражданите на Разград и  местната власт във връзка с изострения проблем с неприятните миризми в града през юли и август,съобщават от пресцентъра на ведомството.

„Постоянният контрол на потенциалните замърсители на р. Бели Лом и дадените предписания на пречиствателните станции дават положителен резултат. През изминалите дни няма сигнали за замърсяване, както на реката, така и на въздуха“, казва  инженер Цонка Христова, директор на РИОСВ-Русе. „Постигнатите до момента резултати не спират нашия контрол и изненадващите проверки ще продължават.“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK