Морето ни е чисто, но проблемът с липсата на кадри остава

Снимка: Infomreja.bg

23 сини флага за плажове у нас тази година е признание за чистотата на нашето море

Основният туристически поток по родното Черноморие си остават българите. Вярно, че нашият туризъм се развива в условията на голяма конкуренция със съседите ни от Гърция и Турция, но нашия туристически продукт има своята уникалност. Тук си е нашето място, нашата емоция, тук е прекрасно. Българите са добре дошли на нашето Черноморие. Това заяви в ефира на bTV от к.к. "Слънчев бряг" служебният министър на туризма Евтим Милошев.

Относно това какви цени да очакваме по родното море тази година, министър Милошев подчерта, че това е въпрос на търговска политика и няма как държавата да се меси или да налага регулация.

Той посочи още, че цената на шезлонга и чадърите са фиксирани според концесионните договори и договорите за наем. Освен българите, ресорният министър посочи, че най-много летовници очакваме от Румъния, Полша, Англия, Чехия, Германия и дори Израел, въпреки конфликта в Близкия изток.

Министърът призна, че има трудности и една от тях е липсата на медицински специалисти. Според него сегашните концесионери и наематели вече са в заварено положение по старата наредба. "Надявам се да има позитивно решение до края на май, за да продължи сезонът по регулацията за водно-спасителна наредба", допълни Милошев. Особеното е, че затрудненията идват от липса на кадри.

Той обаче открои основният проблем за бранша, който си остава острата липса на кадри. Огромният проблем с кадрите си остава. Това, че пазарът ни има нужда от работници от трети страни, не е каприз, а необходимост, каза Евтим Милошев.

23 сини флага за плажове у нас тази година е признание за чистотата на нашето море. В заключение Евтим Милошев посочи, че водата ни е чиста и апелира да спрем "да си измисляме проблеми, които не съществуват".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//