Нинова: Няма да участваме в разговори за втория и третия мандат

Снимка: БСП

Ние сме за избори 2 в 1, заяви лидерът на БСП

„БСП сме категорични и не си променяме позициите – този парламент е изчерпан, няма възможност за трайно мнозинство и правителство. Така че, ако мандатът дойде при нас – ще го върнем веднага. Няма да участваме в разговори за втория и третия мандат“.

Това заяви днес пред медиите в кулоарите на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.

В отговор на въпросите за това какво ще се случи днес, тя добави: „И от ПП всичко може да се очаква – ще видим днес, но е разумно да връщат бързо мандата“.

„Ние сме за избори 2 в 1 по няколко причини: Първо, за да не се харчат излишно пари в тази криза за два избора. Второ, би била по-висока избирателната активност, което е важно за легитимацията на институциите. Защото виждате, че постоянно пада избирателната активност в последните избори – това е много лош знак за отчуждаване на обществото и българските граждани от политиката“, коментира Корнелия Нинова.

„Водим разговори с десетки леви движения и партии - и вчера имахме такова събитие в Пловдив, правим го и в цялата страна, може би скоро ще направим такова национално съвещание“, съобщи лидерът на БСП в отговор на въпроса способна ли е БСП да обедини лявото пространство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK