Не за първи път полицаят от Гоце Делчев е провинен, свидетели разкриха за насилие

Снимка: Стоп кадър от видео клип

ИНФОМРЕЖА събра всички гледни точки

Обиди и закани без причина.

Полицаят от Районното управление в Гоце Делчев – Георги Димитров, е познат в село Въкосел като „местния шериф“. Мъжът има не е едно провинение като злоупотребява със служебното си положение, твърдят бивши негови колеги. През последните години до Областната дирекция не са постъпвали официални сигнали срещу Димитров. В момента обаче е назначена вътрешна проверка в допълнение с тази, разпредена от главния секретар на МВР – Живко Коцев.

ИНФОМРЕЖА се свърза с мъжа, разпространил видеото в социалните мрежи.

Пред медията ни той заяви, че в 1 ч. след полунощ на 14 януари на пейка в центъра на селото са седели двама приятели – Алил Чавдаров и С. Ч. Те са празнували заедно с други свои приятели в заведение в непосредствена близост. Употребили са алкохол по време на годежа, на който са били поканени.

В същия час, докато Алил и приятелят му изчакват на пейката друг свой познат, който да излезе от заведението, за да си тръгнат заедно пеш към домовете си, пристига полицейският патрул.

Полицаят слиза и започва да заплашва и обижда без причина момчетата, твърди свидетелят.

В колата са Георги Димитров и колегата му, който видно от кадрите – не слиза от колата, дори предупреждава колегата си, че е заснет. В района има и охранителни камери, за които момчета предупреждават полицая, че ще уловят ситуацията.

За тях това е първо пререкание с органите на реда, но Димитров е познат на жителите на Вълкосел с арогантното си, грубо и неприемливо поведение, опиват те.

В същата вечер, разкри пред ИНФОМРЕЖА свидетелят, полицейският патрул обижда служител на заведението, в което се провежда семейното празненство – отново без причина.

От предишни случаи пък става ясно, че жителите на Вълкосел са спирани за проверки и опитвайки се да говорят с полицая, те се обръщат към него с „Г-н Димитров“, а той от своя страна им правил забележка и искал да се обръщат с: „Аз съм г-н полицай Димитров“.

Жители твърдят, че на верска основа полицаят се държи грубо с българо-мохамеданите.

Той е комплексар, казват потърпевши.

ИНФОМРЕЖА се свърза с Билял Билюков, който в момента е в Испания, но живее във Вълкосел. Той твърди, че е ударен от полицая.

През октомври, около 1 ч. вечерта се прибирах от работа. Вървяхме пеша с един съсед. Бързах да се прибера, да поспя и да ставам за лов сутринта, не бях пиян. Полицаят излезе от патрулката и ме бутна с главата, обижда ме… Каза, че ако не се кача в патрулката, ще ми сложи белезници. Другия полицай ми каза спокойно „Ела в патрулката, ще ти зададем няколко въпроса, само не се страхувай“ Исках да звънна на адвокатката ми, която ми е братовчедка, но ми взеха телефона.

В патрулката търпях псувни и обиди, и заплахи, че ако Димитров ме хване някъде в Гоце Делчев, ще ме съсипе от глоби, ако трябва и от бой. И ако трябва дори ще ме поръча на “циганетата” да не видя бял ден. После искаше да ме изведат извън селото, за да ме бие, но колегата му го разколеба. Като гръм от ясно небе ми дойде това, не съм си и представял, че полицай може да се държи така!

Пред медията ни кметът на селото - Меджетил Мименов, заяви:

"Ние сме за контрол, но в рамките на позволеното, всеки да си знае и правата, и задълженията."

Кметът каза, че при него жалба не е постъпвала от никого. Според него въпросът трябва да се разгледа от двете страни, да не би полицаите да са били провокирани.

Остава резултатите от проверката в едномесечен срок да станат ясни.

 

КОМЕНТАРИ

Georgi06:17 - 16.01.2024
Това е най-мръсното копеле в Гоце Делчев , никой не го харесва ! Жоре още малко ти остава !
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK