Заради видео: Проверяват полицай от Гоце Делчев, заплашвал мъж

Снимка: Стоп кадър от видео клип

ИНФОМРЕЖА публикува видео клипа

Смущаващ клип се появи в социалните мрежи. На него не се виждат лица, но се чува в рамките на 27 секунди спор между полицай и млад мъж.

Служебното лице заплашва оператора като е видно, че видеото е заснето с телефон – без знанието на полиците. Вижда се само образа на колега на говорещия патрулиращ. Вторият полицай е седнал зад волана на патрулката и не взема участие в спора, но предупреждава, че може би някой заснема ситуацията.

Проверяващият казва: Ще те ударя, ще ти строша носа. Не ми приказвай! И какво като има камера, ще те кача в патрулката и ще те откарам в Абланица. Там ще те ударя! Разбра ли ме! Не ми се прави на отворен, дръж се сериозно и културно! Напил си се, пиян си!

На редакционния мейл на ИНФОМРЕЖА вчера бе получен клипът със следния текст:

Моля за съдействие да побликувате как полицай от РУ. Г.делчев Георги Димитров превишава правата си след закани за съморазправа със момче от с.вълкосел*

Мейлът е изпратен от лице с име Мехмед Яхов.

Незабавно медията ни уведоми Областната дирекция на МВР за случая.

А след 24 часа има ответна реакция.

Главният секретар на МВР разпореди проверка във връзка с твърдения за тормоз от страна на полицейски служител, се казва в позицията на Министерството.

Целта на проверката е да се установи истинността на изнесените твърдения за системен тормоз от страна на полицейски служител срещу жители на село Вълкосел, община Гоце Делчев, област Благоевград. В рамките на инициираната от главния секретар на МВР проверка ще бъдат проведени разговори с кмета на Вълкосел и с местното население. В областната дирекция на МВР вече е започнала отделна дисциплинарна проверка. Ръководството на МВР няма да толерира подобно поведение и действия от страна на полицейски служители, допълват от МВР.

От МВР и изпратилия клипа не уточняват кога се е развила ситуацията, нито колко са участниците, задържани ли са те и каква е вината им. От кадрите става ясно само, че е извършена проверка с тъмната част на денонощието.

*Текстът е без редакторска намеса.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK