В Гоце Делчев се проведе публично обсъждане на отчета за миналогодишния общински бюджет

Снимка: Infomreja.bg

Финансовата година е била добра

Както беше предварително оповестено, днес в залата на Общински съвет – Гоце Делчев, се проведе публично обсъждане на отчета за бюджета на общината през 2019 година.  Основното изложение направи  Йорданка Ендрева – директор на Дирекция „Финансово – стопански дейности“.

Към 31-ви декември миналата година приходите по бюджета възлизат на 20 608 613 лева. По- големите разходи, направени през годината, са за ремонт и изграждане на улична мрежа – 2 092 957 лева, за образование – 1 932 760 лева, за чистота – 1 101 562 лева и за издръжка на общинската администрация и кметствата – 1 024 470 лева.

Като се прибавят разходите за здравеопазване, домашен социален патронаж, личен асистент,

пенсионерски клубове, култура, безопасност на движението, масова физкултура, водоснабдяване и канализация, осветление на улици, озеленяване, лихви по заеми и такси, кандидатстване по европейски проекти, както и тези за Общинския съвет, за поддържане и ремонт на обекти – общинска собственост, разходи при стихийни бедствия, за спортна зала „Неврокоп арена“,  „Синя зона“ и за други дейности като ремонт на общински пътища, общата сума достига 11 397 263 лева.

Кратък преглед за работата по проекти в общината направи Асан Имамов – начални отдел „Устойчиво развитие, програми и проекти“.

Как е изразходван бюджетът за спорт, който е възлизал на 617 256 лева, изясни младши специалистът към община Гоце Делчев – Костадин Харисков.

„Мисля, че приключваме една добра година“, каза в заключение кметът на общината Владимир Москов.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK