И Стефан Димитров, задържан с Банкова, се озова в Спешното

Снимка: БГНЕС

От около два дни Димитров имал схващания, главоболие, световъртеж и повръщане

Задържаният за контрабанда Стефан Димитров е откаран от следствения арест в Окръжна болница. Това съобщи пред медии неговият адвокат Ивайло Найденов.

От около два дни Димитров имал схващания, главоболие, световъртеж и повръщане, пише news.bg. Вчера също имал оплаквания и е бил изведен от килията и прегледан във ВМА, след което е върнат обратно в ареста. Според адвокатa на Димитров от ВМА казали, че нямат свободни легла.

Днес състоянието на Димитров отново се влошило и той припадал в ареста. Закаран е в Окръжна болница "Св Анна", където му предстоят изследвания, обясни Найденов.

В своя позиция от ВМА посочват, че "на пациента е предложена хоспитализация в лечебното заведение, но той е отказал такава. Въпреки това, медиците са уточнили, че ако не се чувства добре на по-късен етап, може да се обърне от отново към тях".

По-късно от пресцентъра на Окръжна болница съобщиха, че на Димитров са направени кръвни изследвания, лумбална пункция и скенер на глава. Допълнително е проведена консултация с невролог и е преценено, че мъжът няма нужда от хоспитализация.

Припомняме, че преди седмица Марин Димитров, който е обвиняем заедно със сина си Стефан Димитров и с директора на агенция "Митници" Петя Банкова, бе транспортиран в болница "Пирогов". Към момента той е изписан. Прокуратурата трябва да прецени каква мярка да поиска за него.

Припомняме още, че Петя Банкова, Стефан Димитров, Марин Димитров и Никола Николов (известен с прякора Паскал) са обвинени за участие в организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. На 6 април на ексшефката на Митниците и Стефан Димитров бяха наложени мерки неотклонение "задържане под стража". Паскал пък все още се издирва.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK