ЦИК за адресните регистрации: Окончателните списъци вече са отпечатани от ГРАО

Снимка: Infomreja.bg

Към момента са заявени 12 238 изборни секции

Окончателните избирателни списъци вече са отпечатани от ГРАО, а ЦИК няма отношение по този въпрос. Така Росица Матева от ЦИК коментира проверката, иницирана от правителството на адресите, на които са регистрирани повече избиратели наведнъж.

От ЦИК разбрали за проверката от медиите.Тя напомни, че по закон, 6 месеца преди изборите, кметовете на общините трябва да проверят всички нови адресни регистрации, направени през последната една година. Тези проверки трябва да приключат 3 месеца преди изборния ден.Подготовката за местните избори в неделя върви нормално, заяви още Росица Матева.

Инсталирането на машините вече започна. В петък устройствата ще потеглят към секциите в страната.

Хартиените бюлетини вече са в областните администрации, съобщава БНТ.

Към момента са заявени 12 238 изборни секции. 407 са подвижните секционни избирателни комисии - предимно в болнични заведения и в места за задържане.

Регистрирани са 15 организации с наблюдатели и 4 социологически агенции.

Предизборната кампания приключва в петък в полунощ. Събота, 28 октомври е денят за размисъл.

Изборният ден в неделя ще започне в 7 часа сутринта и ще приключи в 20 часа. Ако пред някои секции има опашки от избиратели след този час, изборният ден може да се удължи до 21 часа.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK