Меле по време на сватба в ромския квартал на Гърмен

Снимка: Infomreja.bg, архив

Роми от гърменския квартал "Кремиковци" се мляха снощи по време на сватба. При инцидента няма пострадали, но има наказани. 

Към 20:00 часа полицейските органи на РУ-Гоце Делчев са били сигнализирани за избухнал скандал на улица "Извън регулация" в ромската махала на Гърмен, прераснал във физическа саморазправа.

Пристигналите на място униформени служители установили участниците от двете групи, които се сбили. В едната били 22-годишният К.А., 45-годишният Р.А. и 41-годишният И.А., а в другата - 20-годишният С.А. и 37-годишният А.А., всичките от Гърмен. 

Мелето било потушено своевременно след появата на полицаите в квартала и по тази причина няма пострадали. 

На 45-годишния Р.М. е съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за МВР, а на 22-годишния К.А. и 41-годишния И.А. са съставени актове по Наредба № 1 на Община Гърмен. Лицата от едната група са наказани за съпричастност и виновност за избухването на скандала.

Работата по установяването и задържането на останалите участници в инцидента продължава, съобщиха от полицията. 

Според информация, достигнала от читатели на ИНФОМРЕЖА, мелето в Кремиковци е тръгнало от хорото по време на сватбеното тържество, когано двама от ромите се спречкали и единият ударил другия. 

Повторната серия от скандала се разиграла след като двамата побойници си тръгнали, но малко по-късно един срещу друг се изправили мъже от двете групи, които дошлите на място полицаи арестували. 

Днес разпитите на ромите от двете враждуващи групи продължават. 

 

КОМЕНТАРИ

Botev12:53 - 16.09.2016
Tiq romi da se iselqt vednaga...
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK