Двама полицаи от РУ-Сандански в болница, бити и с разкъсани униформи при потушаване на бой

Снимка: Infomreja.bg, архив

Полицейски служители от РУ-Сандански са настанени за лечение в МБАЛ-Сандански без опасност за живота. Униформените са били бити и с разкъсани служебни униформи от ромска група младежи. 

Служителите на реда са били нападнати от петима роми при опита им да потушат скандал и сбиване между групата. За случая е уведомена Районната прокуратура в Сандански.

Инцидентът е станал снощи около 22:30 след получено съобщение в полицейското управление за възникнал скандал между група лица на улица „Кукуш” в Сандански. Отзовалите се на сигнала двама полицейски служители при пристигането на мястото на скандала установили, че кавгата е прераснала в бой.

По време на изпълнение на служебните им задължения, полицейските служители са били нападнати от побойниците, които им разкъсали униформите. 

Агресията срещу тях е била прекратена от пристигнал на място втори патрул, като участниците в мелето - Н.И. на 23 години, В.И. на 21 години, З.И. на 45, К.Ш. на 18 години и непълнолетен младеж на 16 години, всички от Сандански, са задържани със заповед до 24 часа.

Работата по установяването на причините за инцидента и на други участници в него продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK