Петима запалянковци, ранили полицаи на мача Пирин-Левски, са привлечени като обвиняеми

Снимка: ОФК "Пирин", архив

Късно снощи Районната прокуратура в Благоевград привлече към наказателна отговорност петима футболни запалянковци, ранили полицаи по време на мача Пирин - Левски, който се игра в неделя вечерта на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. 

Трима от обвиняемите са привлечени за извършено от тях престъпление по чл. 325, ал. 1 от Наказателния кодекс – за действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Срещу другите двама софиянци - Ю. Христов и И. Димитров, е повдигнато обвинение по чл. 325, ал. 2 от Наказателния кодекс за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред. Те са криминално проявени и в момента са задържани с постановление на Районната прокуратура в Благоевград за срок до 72 часа.

Утре прокуратурата ще внесе в съда искане за задържане под стража за двамата задържани. 

Агресията на група фенове се отключи след закъснение за мача и невъзможност за купуване на билети. Още в началото на двубоя фенове на Левски започнаха да хвърлят сигнални ракети и бомбички срещу привържениците на Пирин, което предизвика сбиване и намеса на униформените. 

При мелето пострадаха 8 полицаи. На шест от тях бе оказана медицинска помощ, а двама бяха настанени за лечение в МБАЛ-Благоевград с комоцио.

Разследването на престъплението продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK