Стефан Янев се разграничи от движение „Трети март“

Снимка: Infomreja.bg

Според Стефан Янев президентът Румен Радев се справя много добре със сегашната си роля

"Аз съм свързан с подготовката, изграждането и растежа на "Български възход". Нямам нищо общо с движение "Трети март". Това заяви бившият служебен кабинет и настоя лидер на "Български възход" Стефан Янев пред БНТ.

Според Стефан Янев президентът Румен Радев се справя много добре със сегашната си роля и "не бих казал, че президентът е опозиция". Не Румен Радев, а настоящото управляващо мнозинство търси конфликт с президента Румен Радев, защото не са си изпълнили целите - нямат грандиозен успех нито по темата Шенген, нито по темата за Еврозоната, нито по изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост. Единствената цел, която постигнаха е президентът Радев да не е на власт, посочи Янев.

Той не смята, че е сериозно да се твърди, че нападките от страна на ДПС към президентската институция дават "поле на изява" и на едната, и на другата страна, тъй като реално гражданите се интересуват от сметките, доходите и сигурността, а не от политическите злободневни изявления.

Янев не отговор на въпрос дали президентството се превръща в тъмна институция с кеш, но заяви, че докато е бил като част от екипа на държавния глава, там такива неща не е видял и не е чувал.

Той добави, че като служебен министър-председател е парирал опитите за влияние и борба за постове.

За предстоящата смяна в регулаторните органи, Стефан Янев се надява службите и регулаторите да работят в интерес на държавата и не се интересува точно кой ще ги оглави.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK