Вицепремиерът Лазаров: Правителството ще продължава да подкрепя българските лозари и производители на вино

Снимка: Министерство на труда и социалната политика

Това той каза на празника Трифон Зарезан в Поморие

Правителството ще продължава да подкрепя българските лозари, земеделски производители и общините с цел подобряване качеството на живот и развитието на икономиката в отделните региони на България. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров при честването на празника Трифон Зарезан. Той участва в ритуалното зарязване на лозята в лозовите масиви на град Поморие заедно с областния управител на Бургас Мария Нейкова, заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков, кметовете на Поморие Иван Алексиев, на Малко Търново Илиян Янчев и на Айтос Васил Едрев и председателя на Националната лозаро-винарска камара Йордан Чорбаджийски.  

Добрите резултати са налице само когато централната, местната власт и представителите на бизнеса работят заедно, подчерта министър Лазар Лазаров. Той отбеляза, че Министерството на труда и социалната политика е надежден партньор на общините в провеждането на ефективни политики на местно ниво. „Разчитам, че сътрудничеството ни ще продължи, за да можем заедно да работим в посока по-добри условия за труд и по-висок стандарт на живот“, каза Лазаров.

Вицепремиерът изтъкна, че въпреки трудностите на днешните кризисни времена, местните гроздо- и винопроизводители в Поморийския край отстояват авторитета на професията със своя всеотдаен труд и утвърждават доброто име на българската продукция пред Европа и света. Заедно с представителите на местната власт и лозаро-винарския бранш той отправи молитва за плодородие и добра реколта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK