Елена Йончева очаква Гешев да говори пред българите

Снимка: БГНЕС

"ЕНП се отитаха да провалят това заседание", каза тя

Очаквам г-н Гешев да даде повече информация пред българската общественост за всички тези разследвания, които се водят от прокуратурата. Това заяви Елена Йончева пред журналистиq след като в Европейския парламент приключи изслушването при закрити врата, посветено на обстановката в България, на главния прокурор Иван Гешев. Самият Гешев също бе изключително лаконичен, а Елена Йончева два пъти обясни, че не може да изнася информация от закритото заседание, съобщава news.bg.

Въпреки това евродепутатът поясни, че интерес към Иван Гешев е имало и всички представители в комисията са му задавали въпроси. Той е разкрил "много обезпокоителна информация за дела, които се водят", посочи Йончева. Въпросите са били преди всичко за случващото се в последния месец, както и въпроси по разследвания за корупция по високите етажи на властта, включително Барселонагейт, обясни Йончева. Задавани са били и въпроси за политически натиск при освобождаването на главния прокурор. 

Тя предпочете да говори и да обясни ситуацията с опита от страна на ЕНП да бъде саботирано изслушването с аргумента, че Иван Гешев вече не е главен прокурор, тъй като вчера е бил отстранен от ВСС. "ЕНП се опитаха да провалят това заседание, беше направен опит от тяхна страна такова заседание да не се случи, което си е натиск върху работата на Европейския парламент."

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK