Членове на ЕНП пристигат заради ареста на Борисов, срещат се с Петков

Снимка: Infomreja.bg

Групата на ЕНП изпрати спешна мисия за установяване на фактите

Тази вечер, след прибирането си от Гърция, премиерът Кирил Петков ще разговаря с евродепутати от Европейската народна партия.

Министър-председателя покани на среща представителите на ЕНП и изрази готовност да обсъди с тях политиката на кабинета за нулева толерантност към корупцията, както и предприетите стъпки от правителството за утвърждаване на върховенството на правото и справедливост за всеки български гражданин, съобщиха от МС.

Групата на ЕНП изпрати спешна мисия за установяване на фактите в София само няколко дни след задържането на бившия министър-председател на България и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов, съобщава БГНЕС.

Председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер назначи Моника Холмайер, председател на Комисията по бюджетен контрол на ЕП, и Джерон Ленерс, говорител на Групата на ЕНП в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП, да участват в мисията в България.

Двамата евродепутати поискаха срещи с ангажираните страни, между които българският министър-председател, министърът на вътрешните работи и кабинетът на главния прокурор на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK