Още за скандала за незаконни осиновявания в Гърция

Снимка: Пиксабей

Двойки от чужбина искат ДНК тестове за новородените от сурогатни майки

Двойки от чужбина се обръщат към гръцките власти с искане да се установи с ДНК тестове дали са биологичните родители на новородените от сурогатни майки в центъра за асистирана репродукция на гръцкия остров Крит, свързан със случая на незаконните осиновявания и трафика на бебета, съобщи гръцкия в. „Прото тема“.

Според информация на телевизия „Алфа“ млади двойки от чужбина, които са се обърнали към центъра за асистирана репродукция, са пристигнали в Крит, за да поискат от прокурора да даде разрешение за контакт с новородените деца в центъра, съобщава БТА.

В понеделник сурогатна майка от грузински произход роди близнаци, които ще останат в болницата, докато не бъде установено, които са биологичните им родители.

Към момента е дадена „зелена светлина“ за ДНК изследване, с което да се докаже кои са родителите на родените в понеделник близнаци.

В отделението за новородени в болницата в Ханя има четири бебета от сурогатни майки грузинки. Въпросните жени са сътрудничели на престъпната организация, която се разследва от властите за търговията с бебета. До край на седмицата още една двойка ще направи ДНК тест.

В понеделник четирима души, свързани с незаконните осиновявания, донорството на яйцеклетки и сурогатно майчинство, останаха в ареста. Под ограничителни условия бяха оставени на свобода други четири лица, свързани със случая. Членовете на организацията са имали дългогодишни незаконни действия в тази област, като срещу тях са повдигнати редица тежки обвинения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK