Кадиров подкрепи Палестина и предложи чеченски миротворци за Близкия изток

Снимка: Туитър

Той призова Европа и целия Запад, да не бомбардират цивилни под предлог, че унищожават бойци

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров публикува видеопослание, в което призовава международната общност да се "намеси и да предотврати" по-нататъшна ескалация в Близкия изток след нападението от бойците на "Хамас" срещу Израел, съобщи „Киев пост“.

В посланието си Кадиров изразява солидарност с Палестина. Той призова лидерите на мюсюлманските държави да сформират коалиция.

"Обръщам се към лидерите на мюсюлманските държави - създайте коалиция и призовете тези, които наричате приятели, Европа и целия Запад, да не бомбардират цивилни под предлог, че унищожават бойци", заяви Кадиров.

"Ние подкрепяме Палестина. И сме против тази война, която, за разлика от други конфликти, може да прерасне в нещо повече", добави чеченският лидер.

Освен това той предложи да разположи чеченски части като потенциални миротворци, готови да "възстановят реда" и да "противодействат на всякакви деструктивни елементи" в Близкия изток.

На 7 октомври израелските територии бяха подложени на значителен ракетен обстрел от Ивицата Газа, като въоръжени бойци на "Хамас" проникнаха в южната част на Израел. В отговор Израелските отбранителни сили започнаха операция "Железни мечове", като предприеха ответни действия срещу Ивицата Газа.

На 8 октомври израелското правителство обяви военно положение за първи път от 1973 г. насам.

Вследствие на това на 9 октомври Израелските отбранителни сили обявиха, че успешно са възстановили контрола си над всички общини, граничещи с Ивицата Газа.

По последни данни не по-малко от 900 израелци са загинали, а други 2400 са били ранени в резултат на офанзивата на "Хамас".

Властите в палестинските територии съобщават за 560 жертви и 2700 ранени в Ивицата Газа. /vesti.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK