Футболистите на Швеция са поискали спиране на мача с Белгия

Снимка: Булфото

Двубоят е прекратен заради терористична атака в Брюксел

 Футболистите на Швеция са поискали спирането на мача с Белгия от квалификациите за Евро 2024. Двубоят беше прекратен при резултат 1:1 заради терористичната атака в Брюксел, при която бяха убити двама привърженици на Швеция, пише dnevnik.bg.

След повече от два часа и половина зрителите получиха разрешение да напуснат стадион "Крал Бодуен". УЕФА съобщи за прекратяването на мача, като допълни, че ще даде допълнителна информация по-късно. Все още не е ясно кога и дали срещата ще бъде доиграна.

Селекционерът Яне Андерсoн заяви, че футболистите са поискали мачът да бъде спрян на полувремето, когато са разбрали за атаката.

"Получихме информацията тогава. Почувствах, че това е напълно нереално. В какъв свят живеем днес? Влязох в съблекалнята и започнахме да говорим, всички бяхме 100% съгласни, че не искаме да играем от уважение към жертвите и семействата им", каза Андерсон, който ще бъде освободен от поста след края на квалификациите.

Капитанът Виктор Линдельоф заяви, че мачът не трябва да бъде доиграван. Срещата на практика е без значение, тъй като Белгия вече си осигури място на Евро 2024, а Австрия също се класира след победата с 1:0 срещу Азербайджан.

"Белгия вече се класира, а ние нямаме шанс да стигнем до европейското, така че не виждам причина да играем", каза капитанът на Швеция Виктор Линдельоф.

Той обясни, че футболистите не са се чувствали в опасност: "Нашата охрана се справи добре, казаха ни, че това е най-сигурното място в Брюксел в момента."

През нощта полицията в Брюксел ескортира отбора на Швеция, както и феновете, до летището.

"Бяхме в шок. Не разбирахме нищо. Всички започнаха да си свалят фланелките на Швеция и да се обличат с неутрални дрехи", разказа шведката Пернила Калиф.

Докато чакаха разрешение да напуснат стадиона, привърженици и на двата тима започнаха да скандират "Всички заедно!". Около полунощ местно време дикторът призова зрителите да напуснат "спокойно" стадиона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK