Драматична загуба за България в Подгорица

Източник: БФС

България загуби от Черна гора, отстъпвайки с 2:1

Националният отбор на България загуби по изключително драматичен начин гостуването си на Черна гора в Подгорица, отстъпвайки с 2:1 пред домакините след гол в 96-ата минута. “

Лъвовете” можеха да спечелят срещата, след като играха с човек повече от 58-ата минута нататък, пропуснаха дузпа, а след това и куп положения, но късметът не бе на тяхна страна.

Иначе селекционерът Младен Кърстаич заложи на Дюлгеров на вратата, а пред него в отбрана действаха Кръстев, Антов и Кристиян Димитров, докато по фланговете им помагаха Попов и Галчев. В центъра на терена си партнираха Илия Груев и Андриан Краев, а в предни позиции се изявяваха капитанът Десподов, Лукас Петков и Георги Русев. През първата част Лукас Петков пропусна да изведе родната селекция напред в резулата, след което точно преди почивката домакините поведоха с гол на капитана си Стефан Савич.

Българският тим тотално овладя инициативата през втората част и след час игра можеше да се върне в мача, но вратарят на Черна гора Миятович отрази удар от дузпа на Десподов. При ситуацията за 11-метровия наказателен удар домакините останаха в намален състав, след като Вуячич получи втори жълт картон и бе изгонен.

В 78-ата минута България изравни чрез влезлия като резерва Преслав Боруков, който отбеляза дебютния си гол за националния тим. Последва стихиен натиск за “лъвовете”, които пропуснаха редица положения, за да се стигне до 6-ата минута на продължението, когато Стеван Йоветич донесе победата на домакините.

На 14 октомври България посреща Литва в следващия си мач от европейските квалификации, припомнят от БФС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK