Кмете, чуй ни: Благоевградчани алармират за редица проблеми

Снимка: Infomreja.bg

Коледният дух все още витае в парка

Коледният дух все още витае в Благоевград.

Читатели на ИНФОМРЕЖА сигнализираха, че коледната украса в градската градина стои непокътната, въпреки че пролетта сякаш дойде дори и пред Малък Сечко.

Липсва обаче кутията за писма към Дядо Коледа, в която малките деца пускаха своите желания за подаръци. Преди години имаше традиция кметът да осигурява подаръци за децата, писали до добрия белобрад старец.

Сега не е ясно каква е съдбата на детските творби.

Още един сигнал – който касае както майки с деца, така и хора с инвалидни колички.

В продължение на седмица асансьорът, който свързва градската градина с центъра, не работеше, но след подадени сигнали до Общината, той е ремонтиран.

Друг е въпросът, че съоръжението, което помага на десетки жители ежедневно, е обект на вандалски прояви. Той е надраскан с графити.

Има и още един асансьор от другата страна на градината, който свързва подплощадното пространство с „Георги Измирлиев“, той не работи повече от година.

Междувременно – с идването на топлия февруари, започна „закърпване“ на зейналите след снега и дъждовете дупки по централните улици на Благоевград.

Кметът многократно заяви, че благоевградчани ще усетят промяната след като от МС и МРРБ отпуснаха милиони за ремонт на уличната мрежа.

Все още обаче на дневен ред в града са и агитационните плакати на кандидатите за кметове от отминалите местни избори.

Макар и минали 100 дни от тогава, в централни улици се вижда, че плакатите изобщо не са почиствани, а това е трябвало да се случи до 14 дни след края на изборите.

И на последно място – но не и по важност: Читатели ни сигнализираха за множество отпадъци, изхвърлени от недобросъвестни граждани в коритото на река Бистрица, която дели града на две.

Кампания по почистването на коритото имаше през септември 2022 година.

А в утрешния ден кметът на Благоевград – Методи Байкушев, ще даде пресконференция, на която ще говори по актуални за града въпроси.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK