Празничен концерт, посветен на Деня на хората с увреждания напълни Голямата зала на НЧ „Братство – 1869“

Снимки: Infomreja.bg

Празничен концерт, посветен на Деня на хората с увреждания напълни Голямата зала на НЧ „Братство – 1869“ в Кюстендил.

За поредна година основната организация на Съюза на инвалидите – Кюстендил чества този ден като знак на уважение и съпричастност към хората с увреждания.

Приветствие към присъстващите отправи Валя Симеонова – председател на Основната организация към клуба на инвалида, която пожела на всички здраве, щастие, късмет и винаги на имат човек до себе си, с който да споделят мъки и тревоги, както и да не падат духом, независимо от тяхното неравностойно положение.

Празничната програма откриха талантливите изпълнители от ВГ „Калпазани“ с ръководител Лили Александрова. Песента „Моя страна, моя България“ прозвуча в изпълнение на Александър Дяков, а Верка Янкова изпълни песента „Пътнико свиден“ под акомпанимент на Лили Александрова.

В програмата взеха участие Фолклорна група при Основната организация на инвалидите – Кюстендил, Лозка Цекова се представи с хумор.

На сцената се изявиха и представители на Клуб на инвалида с. Слокощица, Мъжка фолклорна група „Демос“ при Регионална съюзна организация на слепите – Благоевград, Фолклорна група при Клуб на инвалидите с Шишковци, Фолклорна група „Румена войвода“ при Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резрва и читалище „Владимир Заимов“, представители на Дома за възрастни с физически увреждания „Ильо Войвода“ и други.

Присъстващите носеха на реверите си значки с надпис „Трети декември – Тук сме!“ със символа на хората с увреждания – врабчето, изработени от потребителите на Дом за възрастни с физически увреждания „Ильо Войвода“.

Над 500 човека са членовете на основната организация на Съюза на инвалидите в Кюстендил, 100 от тях са със 100 % инвалидност.

Празникът уважи с присъствие Светослав Василев – зам.-кмет на Община Кюстендил. Кетърингът, който съпътстваше тържеството бе дело на ПГТ „Никола Й. Вапцаров“.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK