ПП-ДБ поканиха ГЕРБ да реализират кабинет с втория мандат! Пеевски: Отиваме на избори

Снимка: Infomreja.bg

Нека всички да запазят достойнството си и да отидем да видим какво доверие ще ни дадат хората, заяви Пеевски

"Продължаваме промяната - Демократична България" официално канят парламентарната група на ГЕРБ-СДС за реализиране на правителство с втория мандат.

В декларация, прочетена от парламентарната трибуна от съпредседателя на формацията Атанас Атанасов обясни, че по решение на ПП-ДБ и органите на партиите в коалицията потвърждават готовността си да реализират вторият мандат с парламентарната група на ГЕРБ-СДС, пише news.bg.

"Готови сме да го направим при спазване на ангажиментите в следващите рамки - подписване от председателите на двете парламентарни групи на споразумението, съдържащи гаранции за реформи в съдебната система, регулаторите и службите с ясни дати за изпълнение. Министър-председател да е взаимно приемлива фигура и запазване на досегашната структура на Министерски съвет. Това не е покана за допълнителни преговори, а предложение с изразена готовност да изпълним ангажиментите си, поети през последните 9 месеца", подчерта Атанасов.

От своя страна председателят на ДПС Делян Пеевски обяви, че отиваме на избори.

"Всичко друго, което се случва, е някакъв фарс и мъка. Няма смисъл. Нека всички да запазят достойнството си и да отидем да видим какво доверие ще ни дадат хората", коментира Делян Пеевски.

"Както чух, г-н Борисов изключи втори мандат, а аз изключвам трети, ако е при ДПС", каза той.

„Единственото нещо, което сме обсъждали по време на техните разговори, беше относно споразумението, в частта с конституционното мнозинство от 160 гласа, което се изисква за тези органи”, добави още Пеевски.

Той добави, че са направили всичко, което са могли, за да няма избори, пише и Нова тв. „По никакъв начин не се намесвахме, а чакахме да се разберат. Но те не се разбраха. ПП-ДБ изчерпаха всички възможности да не се отиде на избори. Те не трябваше да прекаляват с исканията си, които са несъразмерни на тяхната тежест. Ясно бяхме казали, че ако се бяха разбрали, щяхме да продължим да ги подкрепяме", заключи Пеевски.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK