Радев: Бъдещето на Европа принадлежи на иновациите

Снимка: Прессекретариат

Държавният глава се срещна с президента на Европейската инвестиционна банка Вернер Хойер

Възможностите за увеличаване на инвестициите в иновации и високи технологии бяха във фокуса на среща между държавния глава Румен Радев и президента на Европейската инвестиционна банка Вернер Хойер, които разговаряха днес на „Дондуков“ 2.

Бъдещето на Европа принадлежи на иновациите и затова са необходими повече инвестиции в тази посока, бе общата позиция по време на разговора. Президентът Румен Радев подчерта потенциала, който България има в сферата на информационните технологии и иновациите със специалистите, с които разполага, като посочи, че в тези области страната ни може да играе активна и ключова роля в региона.

По време на срещата бе откроен значителният ръст в подкрепата на ЕИБ за българската икономика през миналата година, като общия размер на финансираните проекти за 2021 г. възлиза на близо 1 млрд. евро. Държавният глава приветства ползотворното сътрудничество на ЕИБ с бизнеса у нас и оцени високо приноса на банката за насърчаване на предприемачеството и проектите в сферата на високите технологии и иновациите.

Президентът на ЕИБ Вернер Хойер изрази увереност, че успешното сътрудничество със страната ни ще продължи, включително и с проекти, свързани с изграждането на зелена икономика. Той изтъкна подкрепата, която банката е оказала на дружества у нас, засегнати от последиците от пандемията, като през изминалата година е финансирала също и ключови инфраструктурни проекти, които подобряват живота на хората в България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK