Каракачанов: Сглобката не вкара България в Шенген, но вкара мигранти в България

Снимка: Infomreja.bg

„Управляват ни негодници, мижитурки – слугинаж“

Сглобката не вкара България в Шенген, но вкара мигранти в България, пише в позиция бившият заместник министър-председател и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Ето текста ѝ:

„Започна се! Днес в 11:16 ч. кацна самолет, който връща от Австрия в България нелегални мигранти. Ясно лъсва реалната договорка за полудопускането на България в Шенген. Както още на 31 декември предупредих – управляват ни негодници, мижитурки – слугинаж! Това са хора, които за едно потупване по рамото от Брюксел са готови да продадат страната си. Българският национален интерес изисква да провеждаме политика по нулева миграция. А не тези от „сглобката“ чинно да кимат и да се съгласяват с всичко, което е неизгодно за страната ни, само и само да се харесат било то на Брюксел, Виена, Вашингтон или Москва.

През 2023 г. в България официално са заловени и регистрирани 15 хиляди нелегални мигранти. Три четвърти от тях вече не са у нас. Подчертавам - това е само за една година. И хайде да пресметнем, имайки предвид, че засиленият бежански поток е от 8-9 години. За този период ежегодно в България са регистрирани по 5-6 хиляди. Значи трябва да очакваме са ни върнат 50 хиляди нелегални! Това би било катастрофално за една България, която е с намаляващо и застаряващо население. Настаняването на хиляди мигранти в страната ни е заплаха за националната сигурност и само по себе си ще доведе до поредния демографски колапс.

И пак да се върна на слугинската политика, която води правителството Денков-Габриел. Ще дам пример с това, че нито една от държавите, през които преминават нелегални мигранти - Гърция, Италия и Испания - няма подобно споразумение, с което се задължава да приеме обратно мигранти, преминали през тяхна територия и отишли в други европейски държави.

Още преди две седмици предупредихме, че правителството  готви законопроект, който ще позволи на бежанците свободно да се придвижват на територията на страната, да получават социални помощи и помощи за деца, както и ще улесни процедурата да си доведат семействата у нас. Той бе публикуван за обществено обсъждане от Министерски съвет, но никой освен ВМРО не му обърна внимание.

Основният аргумент за това е хармонизиране на българското законодателство с европейското, както и изпълнение на препоръките на ЕК. Това е формален мотив, за благозвучност. Всъщност в мотивите към законопроекта е записано: Основната цел е да въведе препоръките на Европейската комисия за преодоляване на пречките пред присъединяването на Република България към Шенгенското пространство.

Препоръките на комисията, които кабинета на сглобката е готов да изпълни, ще доведат до свободно придвижване на бежанците на територията на страната, ще им даде права да получават социални помощи и да доведат семействата си. Нещо повече, българското правителство се съгласява на практика да приема обратно всички бежанци влезли от България и заловени  в Западна Европа, независимо от времето им на пребиваване. Това означава, че бежанец може да стои и 10 години на Запад, ако бъде заловен, той ще бъде върнат в България, а България ще трябва да се грижи за него до момента, в който той не реши да се върне в собствената си страна.

Сглобката не вкара България в Шенген, но вкара мигранти в България“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK