Росен Желязков на среща с актива на ГЕРБ в Пиринско

Снимка: Infomreja.bg

Той ще инспектира строителството на тунел „Железница“

Ротацията ще се реализира през март месец, процесът се дискутира достатъчно открито, прозрачно и предвидимо. Това заяви пред журналисти председателят на Народното събрание - Росен Желязков, който е в Благоевград за среща с актива на ГЕРБ. Той отказа повече коментар по темата, посочвайки, че вече всичко е казано.

Желязков присъства на областно партийно събрание на ГЕРБ-Благоевград по покана на евродепутата и областен координатор на партията Андрей Новаков. На срещата присъстваха депутати, кметове, общински съветници, членове и симпатизанти на ГЕРБ от цялата област.

„Знаете, че тунелът трябваяше да е готов преди повече от 2 години, за забавянето се обърнете към министъра на регионалното развитие и към АПИ. Ние отдавна очакваме трафикът да се облекчи и да бъде пуснат тунелът, но това ще е частично решение. Голямото решение ще бъде, когато се реализира магистралата през Кресненското дефиле. Това не го виждаме в средносрочна преспектива“, заяви председателят на Народното събрание.

Той не очаква президентът да забави връчването на мандата, тъй като според него няма основание за това.

Росен Желязков запозна структурата в Благоевградско с детайли относно предстоящата ротация и поясни, че са направени много компромиси, за да може България да има стабилно управление и да следва приоритетите – приемане в Шенген, което по въздух и вода ще се случи от м. март т.г. и влизане в еврозоната от 1 януари 2025 г. Стабилното управление и мнозинството в Народното събрание помогнаха за приемане на промените в Конституцията и реформите в съдебната система. Росен Желязков коментира, че процесът по ротация е достатъчно открит, прозрачен и предвидим и не очаква президентът да забави връчването на мандата.

Председателят на Народното събрание добави още, че ГЕРБ е във възход през последните години и че е единствената партия, която дава път на младите хора да се развиват в политиката. Младежи от структурата са действащи депутати, общински съветници, зам.-областни управители.

Важна тема, която залегна по време на срещата с актива, бе тази за предстоящите Избори за членове на Европейския парламент и развитието на региона. Изключително е важно гласът на България да се чува в Европа чрез бъдещите евродепутати, за да може това да допринесе и за развитието на региона – инвестиции и довършването на АМ „Струма“, което е от основно значение за всички общини от областта.

След края на срещата Росен Желязков се запозна на място с изграждането на тунел „Железница“ и укрепването на свлачището. Пускането в експлоатация на тунела ще облекчи трафика, но това е частично решение, коментира председателят на НС. Той допълни, че голямото решение ще бъде, когато се реализира цялата АМ „Струма“.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK