Среща на лидерите на Западните Балкани в Скопие

Снимка: ЕПА БГНЕС

Домакин е премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски

Среща на лидерите на страните от Западните Балкани, посветена на Плана на Европейската комисия за растеж на региона, ще се проведе днес в Скопие. Домакин на срещата ще бъде премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, предаде БТА.

В следобедните часове на вчерашния ден за срещата в Скопие пристигна помощник държавният секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Джеймс О'Брайън. В срещата ще участват президентът на Сърбия Александър Вучич, министър-председателите на Албания, Черна гора и Косово Еди Рама, Милойко Спаич и Албин Курти, министърът на финансите в Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Сърджан Амиджич, както и Герт Ян Копман, генерален директор на дирекцията на ЕК „Политика за съседство и преговори за разширяване“, съобщиха от правителствената пресслужба на Северна Македония.

В срещата ще участват още вицепремиерът по европейските въпроси на Северна Македония Боян Маричич и министърът на финансите Фатмир Бесими, техни колеги от държавите от Западните Балкани, както и представители на регионални организации, Съвета за регионално сътрудничество, ЦЕФТА и международни финансови институции.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK