67 деца получиха по 1500 лева от благотворителната кампания на МВР

Снимка: МВР

Ръководството на МВР посрещна на коледно тържество деца на загинали полицаи и пожарникари

Ръководството на МВР посрещна на коледно тържество деца на загинали полицаи и пожарникари. С помощта на всички дарители 67 деца получиха по 1500 лева от благотворителната кампания на МВР.

„Заедно сътворихме значима традиция, която вече 20 години продължаваме с любов и грижа. Скъпи деца, носете в сърцата си вярата в доброто, а ние ще бъдем ваша опора, за да следвате уверено мечтите си. В мое лице имате приятел, който винаги ще се отзове, когато се нуждаете от съвет или подкрепа“. С тези думи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов се обърна към момичетата и момчетата, чиито родители са загинали или пострадали при изпълнение на служебните задължения.

Деца от благотворителната кампания на МВР пътуваха от всички краища на страната, за да се съберат като едно голямо семейство на коледно празненство. То се провежда в изключителен за дарителската инициатива момент - тази година отбелязваме 20 години от създаването ѝ. За специалния повод, освен финансова подкрепа, министерството подари на децата и уикенд в базата на ведомството в Боровец.

През 2023 г. в Националната благотворителна кампания на МВР участват 67 деца. За Коледните празници всяко от тях получи по 1500 лева от набраните по сметката на инициативата средства. Финансовата подкрепа е възможна благодарение на всички дарители, които засвидетелстват своята ангажираност с SMS-и, обаждания и дарения, и на служителите на МВР, даряващи ежемесечно средства от заплатите си.

През изминалите две десетилетия кампанията има верен приятел в лицето на Тодор Белчев - председател на Съвета на директорите на „Видеолукс холдинг“. Той поздрави и зарадва децата с подаръци и ваучери на стойност 1 200 лева, осигурени за всяко от тях от две търговски вериги.

Празничното събитие с децата споделиха също заместник-министър Ивелина Дундакова, заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев, директори на главни и административни дирекции в МВР.

Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата се набират чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Yettel и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се превеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK