Севернокорейски медии за дъщеря на Ким Чен-ун: Велик водач

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Това е силен намек, че Ким Джу-е ще наследи баща си на поста лидер на Северна Корея

Севернокорейските държавни медии употребиха за малолетната дъщеря на лидера Ким Чен-ун израза "велик водач", който обикновено се използва за висши ръководители, което би могло да се тълкува като знак, че един ден тя може да стане негов приемник, предаде Франс прес.

Този израз е използван в английската и корейската версия на репортаж на държавната агенция КЦТА, отразяващ посещение на Ким и дъщеря му в селскостопанска ферма. Предвид използваното множествено число изглежда, че той се отнася и до двамата.

"Великите водачи, придружавани от кадри на партията, правителството и армията, направиха обиколка на фермата", се казва в текста на КЦТА, към който има и снимки на Ким с дъщеря му.

До момента Пхенян не беше използвал подобни изрази за дъщерята на лидера, чието име никога не е било съобщавано от държавните медии. Според южнокорейската разузнавателна агенция обаче вероятно става дума за Ким Джу-е, второто дете на внука на Ким Ир-сен.

"Това е първият случай, когато Ким Джу-е бива повишена до ранга на ръководител", подчерта Ян Му-джин, председател на Университета за севернокорейски проучвания в Сеул.

В Северна Корея терминът "hyangdo" обикновено се пази за високопоставени лидери или наследници на режима, подчерта Чеон Сеон-чан, директор на Стратегическия център за Корейския полуостров на института Седжон. "Подобно равнище на лично преклонение към Ким Джу-е" е силен намек, че тя ще наследи баща си на поста лидер на Северна Корея, добави той. /vesti.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK