Задържаха българи, издирвани в Италия, заради "бизнес" с проститутски

Снимка: Infomreja.bg

Те са част от ОПГ

В Окръжната прокуратура във Враца са постъпили Европейските заповеди за арест спрямо българските граждани П.П. (на 21 години) и С.П. (на 24 години). Те са обявени за международно издирване от компетентния орган в Италия.

Двамата мъже се издирват от Първоинстанционния съд в Лече с цел провеждане на наказателно преследване. По водено в чужбина дело е установено, че за времето от май 2021 г. в Лече и неговата провинция те участвали в престъпно сдружение с други граждани на България.

Те довеждали на територията на Италия жени, набирани специално с цел проституиране. Улеснявали ги и ги експлоатирали, поставяли ги в състояние на пълно и постоянно подчинение. Упражнявали спрямо тях физическо насилие, заплахи и наказания, като им отнемали възможността да вземат самостоятелни решения и да действат според волята си.

Задържаните в България П.П. и С.П. предоставяли важна помощ на престъпната група, като по делото са събрани доказателства за действията им по вербуване и довеждане в Италия на жени с цел да ги принудят да проституират.

Предвиденото в законодателството на Италия наказание за участие в организирана престъпна група, трафик на хора и свеждане и държане в положение на робство е до тридесет години лишаване от свобода.

Деянията, за които са издадени Европейските заповеди за арест, са престъпления и по законодателството на България.

Понастоящем издирваните в Италия лица са задържани за срок до 72 часа.

Предстои съдът да се произнесе по внесените от прокуратурата искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях, съобщават от държавното обвинение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK