Денков: Дискусията за ротацията ще започне между мен и Мария Габриел

Снимка: Infomreja.bg

"От мен няма да чуете нищо за имена на министри, които трябва да се сменят", заяви премиерът

„Разговорите по същество ще започнат с принципите, по които ще бъде осъществена ротацията”. Това заяви в кулоарите на парламента премиерът Николай Денков, пише Нова тв. „Един е подходът, по който някой може да иска да се смени половината кабинет, съвсем друг е подходът, който аз смятам за правилен – да се сменя само там, където има сериозна необходимост”, допълни Денков.

Според него изпълнението на управленската програма изисква човек да може да започне от първия ден буквално, а ако дойде нов – ще му трябва време за адаптиране. Дискусията ще бъде първо между Денков и Габриел. Премиерът благодари на Борисов, че публично също е изразил тази теза, пише Нова тв. След първоначалния разговор между Денков и Габриел, двамата ще отидат при политическите лидери, за да ги убедят, че това е най-правилният подход.

"От мен няма да чуете нищо за имена на министри, които трябва да се сменят", заяви още Денков.

По думите на премиера грешката на чиновник не може да бъде основание за смяна на министър. Думите му са в коментар за скандала с Министерството на отбраната и депутати, които не получиха покани да присъстват на Богоявленския водосвет.

По отношение на здравния министър Христо Хинков, който обяви, че няма да остане на поста си след ротацията, Денков каза, че случаят показва на колко натиск от различни страни са подложени министрите. „Хинков свърши доста работа, по някои задачи има доста забавяне, но трябва да се види дали има обективни причини за това”, каза Денков. Той даде пример с изграждането на детска болница. „Различните участници в процеса имаха различни представи за това как трябва да изглежда тази болница. Затова беше изключително важно да се намери обективна организация, която да може да направи преглед, да състави концепция,а ние да сме сигурни, че тя не е въпрос на някакво лобиране, а на достатъчно сериозен анализ от каква нужда има точно тази болница”, каза премиерът.

Денков поясни още, че е нормално да бъде направен преглед на работата на заместник-министри и областни управители и не се изключва смяна на тези постове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK