Протест: Искат освобождаването на здравния министър и на директора на "Пирогов"

Снимка: Infomreja.bg

Демонстрацията се организирана от фондация "Даная"

Пореден протест под надслов: "Вън мафията от здравеопазването" ще се проведе в София, пише БНР.

Демонстрацията беше организирана от фондация "Даная" -  няколко часа след като новият здравен министър д-р Галя Кондева отмени заповедта за освобождаването на директора на болницата д-р Валентин Димитров.

Отмяната на заповедта за освобождаването на директора на "Пирогов" беше обявена в третия ден от встъпването на д-р Кондева на поста здравен министър. 

Сред аргументите за това първо нейно публично действие беше липсата на установени злоупотреби и корупционни практики, които да налагат смяна на ръководството на спешната болница.

Д-р Валентин Димитров остана действащ директор още при опита на бившия здравен министър да го смени, като атакува в съда акта за освобождаването си. Мандатът му изтича на 23 април. 

От фондация "Даная" реагираха на действията на министър Кондева със заявка, че те показват силните зависимости и корупцията в сектора.

Участниците в днешния протест отново ще поискат освобождаването на д-р Димитров заради множество нарушения и на министър Галя Кондева, заради разпъването на чадър над директора на "Пирогов".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK