Генчев: На драго сърце бих станал треньор на "Левски"!

Снимка: startphoto.bg

Той уточни, че засега към него не е отправяна покана

Наставникът на Крумовград - Станислав Генчев обяви, че на драго сърце би станал треньор на Левски, ако официално бъде потърсен от столичния гранд. Също така той разказа и любопитна история от начина, по който е стартирал футболната си кариера на "Герена" преди години. Ето какво каза той пред "Диема":

"Когато бях на 17 години, Балканиадата, за моята възраст, за националните отбори се провеждаше в Търново и в Севлиево. Тогава играех във В група, в отбора на Дебелец. Направихме една приятелска среща срещу националния отбор на моите набори. Представих се изключително силно и тогавашният селекционер на юношеския национален отбор Иво Котев ме покани на следващия лагер-сбор, където се селектираха около 50 деца и от тях избираха 18 за националния отбор. Там също се представих доста силно и дойдоха оферти от ЦСКА, Левски и Литекс за мен, макар че играех във В група. Избрах да премина в отбора на Левски, защото лично Наско Сираков дойде в Дряново, намери къде живея и каза, че иска да подпиша договор с Левски. Това за мен беше достатъчно - отборът, който най-много ме искаше, подписах с него", започна Генчев, който направи сравнение кога е било по-лесно да направи пробив в мъжкия футбол - в началото на века, когато той беше в тази роля, или на юношите в момента.

"От моята гледна точка, в момента е по-лесно. Знаете, че конкуренцията преди години беше изключително голяма. Отборите бяха повече, във всеки от тях имаше много лидери, много добри футболисти, успехите на европейската сцена бяха много по-големи за българските отбори и тогава беше по-трудно, според мен. Не че сега е много лесно на младите футболисти, но за мое съжаление, като треньор, все по-малко добри млади футболисти се присъединяват към първите отбори. Не знам каква е причината да губим нишката между детско-юношеския и мъжкия футбол. Започват много добре децата и впоследствие, когато трябва да навлязат в мъжки футбол, се оказва, че са доста изостанали и не са готови за първия отбор".

"Първо, точно преди една година по това време имаше пак такива подобни писания, че ще ставам треньор на Левски и ще заменям Мъри Стоилов. Тогава никой от Левски не беше търсил, нито е имало някакви разговори. Абсолютно същото е и към днешна дата - нито е имало контакт на някой от Левски с мен, нито разговори, нито са търсили някого от клуба да питат каква е ситуацията около мен. Към днешна дата няма никакъв контакт между Левски и мен. Още повече, че е изключително неприятно да излизат такива писания, защото така или иначе в Левски има много голямо напрежение. Неприятно е за треньора на Левски. Бил съм в подобна ситуация, когато се пише, че мога да бъда сменен, че друг треньор ще ме смени. Много е неприятно за треньора на Левски, за мен и за моите футболисти, защото се интересуват от това нещо. На нас ни предстоят мачове с важни отбори и това нещо със сигурност ги разконцентрира. Това са спекулации към днешна дата и не помагат нито на Левски, нито на Крумовград. Със сигурност Левски е най-обичаният отбор в България. На драго сърце бих станал треньор на Левски, но към днешна дата няма разговори", заяви Генчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//