Незабравимо надиграване на „Бобошевско веселие -2023”

Снимки: Партньори - Кюстендил

Танцова формация „Партньори“ взе участие и в тазгодишното издание на фестивала

Този уикенд се проведе деветото издание на Международен фолклорен фестивал „Бобошевско веселие - 2023”, който съвпадна и с празника на града. В центъра на живописното Бобошево среща си дадоха танцови клубове от различни фолклорни области на България. Публиката отново бе свидетел на незабравимо надиграване, обагрено от всички нюанси на родния фолклор.

Многобройни танцови и певчески групи, пъстри костюми, усмивки, приятелско настроение и искрено веселие – запазена марка за този фестивал, организиран с много любов от танцов състав „Бобошевско веселие“ и Народно читалище „Лоза“ – гр. Бобошево, под патронажа на кмета на града.

Тази неподправена любов и истинско приятелство са основната причина за поредното участие на Танцова формация „Партньори“ и в тазгодишното издание на фестивала. За любимата публика танцьорите бяха подбрали разнообразна програма от шопска етнографска област, за да поднесат букет от бурни ритми, обгърнат в нежност, младост и красота.

"Красивата изненада, която нашите танцьори поднесоха на бобошевската публика бе факта, че изпълненията им бяха представени съвместно с талантливите кюстендилски певици Елеонора Божанова и Веселина Сиракова.

Има случайни срещи и случайни проекти, които прерастват в дългогодишни партньорства и приятелства. Такива са за нас от ТФ „Партньори“ срещите с приятелите ни от „Бобошевско веселие“, както и с Елеонора Божанова и Веселина Сиракова.

Подготовката за фестивала премина под вещото ръководство на младия хореограф Тони Кенов. 

Благодарим на нашите приятели от „Бобошевско веселие“ за поканата и възможността да бъдем заедно и да споделим прекрасни мигове. С нетърпение очакваме следващото юбилейно издание на фестивала, обявиха още от "Партньори" - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK