Наградиха победителите в гигантския слалом в Банско

Снимки: Община Банско

Банско знае как! Събитието се превърна в запомнящ се празник

Награждаването на победителите в гигантския слалом и тегленето на жребий за слалома във втория ден от състезанията за Световната купа по ски Банско 2024 се превърнаха в запомнящ се празник.

След прекрасния ден в планината, в събота привечер центърът на Банско отново стана огромна сцена. По присъщ само на Банско начин, бе съчетано традиционното и модерното, деловото и атрактивното, сериозното и празничното.

Преди награждаването на най-добрите петима скиори в първия ден на състезанието, публика и състезатели опитаха гозбите на Задругата на банските механджии „Уникално Банско“, а самодейците от читалище „Никола Вапцаров-1894“ показаха красотата на банските песни и хора́.

Министрите на младежта и спорта - Димитър Илиев, и на туризма - Зарица Динкова, кметът Стойчо Баненски и вицепрезидентът на БФС Георги Бобев връчиха призовете на победителите Марко Одермат /Швейцария/, Александър Стийн Олсен /Норвегия/, Мануел Фелер /Австрия/, Стефан Бренщайнер /Австрия и Жан Кранец /Словения/.

Гиздави бански моми и невести, облечени с автентични носии, бяха асистентки при атрактивното теглене на състезателните номера за слалома във втория състезателен ден.

Младите поп певици – Дара Екимова и Михаела Маринова, зарадваха многобройната публика на площада с най-известните си песни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK