Възпитаничка на ЮЗУ представи дебютния си късометражен филм

Снимки: ЮЗУ

Специални гости присъстваха на прожекцията

В зала „УСЕТ“ на Югозападния университет се състояха две премиерни за Благоевград прожекции на късометражния игрален филм „Party Bus“. Сценарист и режисьор е Диляна Данева, която е възпитаничка на университета. Събитието бе организирано от катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“ към Факултета по изкуствата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ и платформата за културен дебат „Отворена аудитория“.

Специално за прожекциите пристигна и част от основния творчески екип на филма  – Диляна Данева, главният оператор Светослав Миков, Григор Банков, който е един от продуцентите на филма, актьорите Асен Караниколов, Ралица Туджаро, Зорница Спирова и най-малката актриса в екипа – 9-годишната Любов Иванова. Гостите разказаха интересни детайли за процеса на работа, за трудностите и предизвикателствата, с които са се сблъскали по време на реализацията на филма, за решенията на неочаквани проблеми, които са намерили и за необикновените и силни приятелства, които се създават в творческия процес.

В искрената и емоционална дискусия след прожекциите се включиха преподаватели, докторанти, настоящи и бивши студенти от Югозападния университет, представители на местни медии, както и граждани и гости на града. И тъй като основната тема беше „Как се прави дебют в изкуството?“, освен добри идеи, талант и смелост, всички се обединиха около мнението, че добрият резултат би бил невъзможен без доверието между хората от екипа и златното правило: „Един за всички и всички за един“.

В края на събитието Диляна Данева сподели, че пътуването до Благоевград и гостуването в Югозападния университет е било емоционално и вдъхновяващо за целия екип на филма.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//