Осем седмокласнички от училището в Дебрен създадоха своя група по модерни танци "Still Dance"

Снимки: Нефсе Кардашева

ОТ РУБРИКАТА "СТАНИ АВТОР"

Уважаема редакция, казвам се Нефсе Кардашева и съм ученичка в седми клас в ОУ "Св. Климент Охридски" в гърменското село Дебрен. Искам да разкажа за нашата група ,,Still Dance", която сами сформирахме през 2014 година.

В село като нашето децата нямат кой знае какъв избор за свободното си време и ние решихме да покажем, че възможностите са много, стига да има желание и хъс за полезните неща и сбъдване на детските ни мечти.

Ние нямаме учителка, която да ни учи на модерни танци. Измежду нас се роди и ръководителката на групата - Сузана Черкезлиева, която наистина е един самороден талант. Тя ни обедини и създаде групата и вече никой от нас не се чуди какво да прави със свободното си време.

В групата вече втора година танцуваме с много любов и сами измисляме стъпки и цели композиции на нашите танци осем момичета: Нефсе Карадочева, Емел Ислямова, Елис Четалбаш, Небие Ролева, Селвие Маджир, Ати Шенгова, Фатме Кардашева и не на последно място нашата талантлива ръководителка Сузана Черкезлиева.

Тази наша любов към танците  бе забелязана и оценена и от ръководството на училището ни, което ни предостави зала за репетиции и реализация на мечтите ни, за което сме безкрайно благодарни за подкрепата и разбирането.

Ние нагледно показваме на нашите съученици и децата от Дебрен, че свободното време не бива да се пропилява безцелно в натрупване и усвояване на пороци, а за много по-ценни неща, които ще ни бъдат особено полезни през целия ни живот.

Горди сме, че усилията ни са оценени както от учителите ни, така и от родителите. А ние пък си мечтаем чисто по детски, което е най-хубавото и положителното нещо - един ден групата ни да стане професионална и да участва в различни конкурси и телевизионни предавания.

Мечтите ни дават криле и ни правят позитивни в отношенията ни с всички хора. Мечтите и нашият устрем ни правят и по-отговорни в училище и вкъщи и наистина ни помагат да жънем успехи и да градим своето бъдеще и добро име в обществото.

Уважаема редакция, написах ви това писмо от името на всички момичета от нашата група, защото всички деца на нашата възраст имаме мечти. Желанието ни е да предадем своя опит, да ги окуражим и да им кажем, че няма невъзможни неща, стига желанието за тяхното сбъдване да е достатъчно, да им кажем, че свободното време не бива да се използва за трупане на злоба, завист и пороци, а е време за мечти и хъс за сбъдването им, защото трудностите в живота ни предстоят и ако нямаме желание за успех, той ще се превърне в една празнота и безсмислица.

 

Сузана Черкезлиева
Нефсе Кардашева

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK