"Пролетно семейно приключение" събра малки и големи в Хисарлъка

Снимки: ОДК - Кюстендил

Деца и родители изработваха декоративни предмети, пролетни украси и картички в арт работилниците

На 24 март на сцена „Базилика“ в Хисарлъка се състоя „Пролетно семейно приключение в Хисарлъка“, инициатива организирана от Община Кюстендил в партньорство с Обединен детски комплекс. Тя е част от програмата "Пролетен уикенд“, посветена на празника на града – "Кюстендилска пролет“ - 2024.

Водещ на събитието беше г – жа Ани Кръстева, ръководител на Театралната школа в ОДК, която допринесе за веселото настроение на празника. Учителите по спорт в ОДК, г-н Красимир Стоименов, г – н Зарев и г- н Димитър Соколов, организираха гимнастика и спортни игри, в които се включиха малки и големи.

Деца и родители изработваха декоративни предмети, пролетни украси и картички в арт работилниците на г – жа Любка Радкова, г-жа Елена Клинчова и г – жа Василка Кръстева, ръководители на школите по изкуства и еко клуб „Малкият принц“ в ОДК. Водещи на викторината бяха девойки участнички в традиционния конкурс „Кюстендилска пролет“-2024. Те задаваха въпроси на участниците тематично свързани с екологията и опазването на околната среда.

Целта на организаторите на инициативата е да стимулират съвместни изяви в рамките на семейството, повече време прекарано заедно сред природата, опазването и съхраняването й, запознаване с парк „Хисарлъка“ и ползата от здравословен начин на живот.

Специални гости на празника бяха кметът на Кюстендил – инж. Огнян Атанасов, г - н Кристиян Иванчов - зам. кмет "Култура, туризъм, социални, младежки дейности и спорт", г - н Николай Дочев - зам. кмет "Интегрирано планиране и регионално развитие", народният представител от област Кюстендил г - н Георги Стамов.

На всички участници малки и големи бяха раздадени награди и медали осигурени от отдел "Младежки дейности и спорт " на Община Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK