Прекратиха търсенето на оцелели след срутването на моста в Балтимор

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мостът рухна, след като товарен кораб се блъсна в него

Шестима безследно изчезнали са обявени за мъртви, а подводната издирвателна акция след срутването на моста в Балтимор се прекратява, обяви бреговата охрана на САЩ в сряда, цитирана от ДПА.

Един от основните мостове в американския град рухна, след като товарен кораб се блъсна в него.

“Предвид продължителността на спасителната операция и температурата на водата не смятаме, че ще намерим някого жив", каза контраадмирал Шанън Гилрет от бреговата охрана.

Заради ниската температура на водата и подводните течения са спрени акциите на водолазите. Издирването ще продължи над вода с помощта на плавателни съдове. Двама души бяха извадени преди ден от водата.

По време на катастрофата на моста е имало работници, които са ремонтирали пътното платно. Не е ясно обаче колко точно са били те. Бреговата охрана съобщи, че знае за шестима изчезнали.

Стоманеният мост "Франсис Скот Кий" над река Патапско, който рухна след удара на товарният кораб, е открит е през 1977 г.

Той е с дължина 2,6 километра и годишно по него минават над 11 милиона превозни средства, посочва управлението за транспорт на щата Мериленд. Мостът води към междущатска магистрала 695, която заобикаля Балтимор, а под него минават кораби от и за пристанището в Балтимор. /mediapool.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK