Кралев в Банско: Говорим само и единствено за строеж на втори кабинков лифт

Снимка: Infomreja.bg

Днес при откриването на Световната купа по сноуборд в Банско не остана за заден план въпросът за втория кабинков лифт.

Министърът на младежта и спорта, Красен Кралев, подчерта, че на Банско ще се строи единствено втори кабинков лифт и призова за спадане на общественото напрежение по темата.

„Има български граждани, които се притесняват, че покрай решението на правителството за изграждането на втори кабинков лифт могат да се случват различни строителни процеси в планината. Това категорично няма как да стане. Ние говорим само и единствено за строеж на втори кабинков лифт и това е решението на правителството. Така че въпросът е по-скоро гражданите да бъдат максимално добре информирани какво точно е решението. Многократно сме заставали зад тази позиция – и премиерът, и останалите министри, които имаме касателство към проблема, че няма да допуснем да има друго строителство в планината извън втория кабинков лифт. Всичко ще бъде съобразно екологичното законодателство, съобразно европейското законодателство, съобразно българското законодателство. Ясно сме изразили позиция, че втори кабинков лифт в Банско ще има. Но при спазване при всички закони – екологични, европейски и български“, каза Кралев.

Кметът на курорта Георги Икономов допълни, че подобни спортни събития от световна величина показват безсмислеността на споровете, които се разразяват в България по отношение изграждането на допълнително инфраструктура за зимни спортове.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK