Агенцията по вписванията се настани в бившия "дом" на Административния съд в Благоевград

Снимка: ОА

Няма да бъде плащан наем на Областната управа, която е собственик

Областна администрация Благоевград днес финализира процеса за предоставяне правата за управление на Агенция по вписванията върху държавен имот в сградата на ул. „Тодор Александров“ № 47.  

Имотът, в който се помещаваше Административен съд Благоевград  – частна държавна собственост, находящ се на ул. „Тодор Александров“ № 47, ет. 3, вече е предоставен безвъзмездно в управление на Агенция по вписванията, след като официално бе поискан от тях. Договорът за безвъзмездно предоставяне правото на управление върху имот - частна държавна собственост, бе подписан днес от областния управител на област Благоевград Мария Димова и изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Даниела Митева.

Имотът бе предаден от Административен съд на Областна администрация в добро състояние. При подписването на договора областният управител Мария Димова пожела успешна работа на новите стопани на помещението и обясни, че целта на държавата е да съхранява и предоставя имотите си в партньорство на институции, които извършват дейности с висок обществен интерес.

До момента служителите на Агенцията по вписванията работят в две различни сгради, а събирането им на едно място и в една сграда би облекчило както тяхната работа, така и гражданите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK