Сергей Станишев се завръща, но няма да участва в изборите

Снимка: БТА

Не съм имал никакви съмнения, че от това ръководство на БСП няма да бъда предложен в евролистата, коментира Станишев

Тези европейски избори са изключително важни, бих казал дори съдбовни, коментира евродепутатът Сергей Станишев - член на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, на пресконференция в Националния пресклуб на БТА.

Тези европейски избори могат изцяло да бъдат захлупени от грозната национална кампания, на която вече сме свидетели и вероятно няма да доведат до разговора какъв ЕС искаме и нашето място в него, смята той.

Според Станишев е необходимо Европейският съюз да се промени и акцентът в тази промяна трябва да се сложи върху икономическото развитие. Той отбеляза, че имаме абсолютно нова геополитическа ситуация и пълномащабна война на европейския континент, а делът на брутния вътрешен продукт на Европа системно намалява и вече е 16% от световния.

Не съм имал никакви съмнения, че от това ръководство на БСП няма да бъда предложен в евролистата, коментира още Сергей Станишев. Той посочи, че първи в БСП, още през 2018 г., се е противопоставил на „изкорубването на лявото“, прогресивното и европейското съдържание и подмяната на БСП с „консервативно ляво“. Бях наясно, че това ще има политическа и лична цена, бях и съм готов да я платя, защото това са моите лични убеждения, заяви Станишев.

През последните години задълженията ми бяха предимно в Европа, затова имах по-малко активност в България, но се завръщам, каза евродепутатът. Станишев коментира, че дали ще продължи в политиката е функция на това дали ще усети, че има обществена необходимост за различна политика от това, което виждаме днес, и хора, които са готови да тръгнат в тази посока. Той уточни, че това не е на всяка цена, но не го изключва.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//