В ареста остава обвиняемият за грабежа на пастир в Бобовдолско

Снимка: Infomreja.bg

Мярката подлежи на обжалване

Районният съд в Дупница взе мярката за неотклонение "задържане под стража", по отношение на 45-годишен перничанин, който е привлечен като обвиняем за грабеж. Съдът, под председателството на съдия Мая Гиздова уважи искането на РП- Кюстендил за вземане на най- тежката мярка за неотклонение.

П. Р. е привлечен като обвиняем за това, че на 13 март, в село Големо село, Община Бобов дол, в кошара за отглеждане на овце е отнел 1 250 лв. от М. Я. на 53 г. и му нанесълпобой с палка, юмруци и ритници.

Съдът счита че от всички събрани до настоящия момент както гласни, така и писмени доказателства, може да бъде направено обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което му е било повдигнато обвинение. В разпита си пострадалият подробно е описал случилото се във въпросния ден, категорично е заявил, че ударите са му нанесени от обвиняемия.

Ударите са били многобройни, нанесени са с голяма сила и интензитет, пострадалият е изгубил съзнание.

Според настоящия съдебен състав е налице и втората предпоставка, а именно реална опасност същият да се укрие.

Обвиняемият живее повече от 20 години в Чикаго, САЩ. Вероятността същият, с оглед двойното си гражданството, да напусне пределите на страната и да се укрие също е налице, като по този начин би осуетил и своевременното приключване на разследването.

Според настоящия съд състав е налице и третата предпоставка на чл. 63 НПК, а именно същият да извърши и друго престъпление с оглед обстоятелството, че делото е на много ранен етап, предстои провеждане на доста процесуално-следствени действия, разпит на свидетели, назначаване на експертизи, като е налице вероятността същият да въздейства на свидетелите и най вече върху свидетеля – пострадал, пише в мотивите на съдия Мая Гиздова.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK