Нинова: Демократично и свободно БСП-София избра ново ръководство

Снимка: БСП

За председател на Градския съвет бе избрана Диана Тонова, а за председател на Контролната комисия – Таня Найденова

„Днес делегатите на Софийската градска конференция избраха изцяло новото ръководство на БСП-София. За председател на Градския съвет бе избрана Диана Тонова, а за председател на Контролната комисия – Таня Найденова.” Това обяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Гласовете са разпределени, както следва: 82 гласа за Диана Тонова срещу 63 за другата кандидатура и 66 гласа за Таня Найденова срещу 44 за другата кандидатура. Избран е и нов състав на Градския съвет на БСП-София.

„Изборът беше абсолютно демократичен и още едно доказателство, че най-правилният ход в партийната работа и в конкретния случай е да дадеш правото на членовете на партията да се произнесат и сами, свободно и демократично, да си изберат ръководството. Пожелавам на новото ръководство успех, здраве и сили, тъй като ни очаква много сериозна кампания и вярвам – добър резултат в София”, каза Нинова.

„Този политически хаос в който в момента живеем, трябва да бъде преодолян. Това може да стане само със силна социалистическа партия, която да зададе нова посока и да се върне отново на мястото си на незаобиколим фактор на политическата сцена. Градската организация на БСП може да бъде авангард в този момент”, заяви новоизбраният председател на БСП-София Диана Тонова.

„Смятам, че обединени можем много. От утре започваме работа – и хората с опит, и младите хора, на които много ще разчитам. Вярвам, че ще я свършим по възможно най-добрия начин”, добави тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//