Отлъчени от "Възраждане" учредяват формация "Алтернатива за България"

Снимка: БГНЕС

Тя ще прерасне в партия

Изключените от "Възраждане" трима депутати и четиримата общински съветници учредиха в София формацията "Алтернатива за България". Тя ще прерасне в партия, заяви Иво Русчев, един от бившите депутати. Това съобщават от БНР.

За тези избори 2 в 1, за държавен парламент и за Европейски парламент, формацията ще се яви в коалиция, водят се разговори, посочи Русчев и допълни следното:

"Хора - 90% от "Възраждане", хора, които се махат от "Възраждане" и идват при нас. Разбираме се с кои формации да се обединим и да участваме. В никакъв случай нито "Възраждане", нито "Възраждане 2". Много по-умерени, много по-насочени към център-дясно по-скоро, също така в патриотичния сектор, доколкото немалко патриотични формации го окепазиха."

Припомняме, че четиримата съветници Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов и Севделина Петрова подкрепиха кандидатурата на Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС, след което бяха изключени от групата на "Възраждане" в Столичния общински съвет.

Допълнително, тримата изключени от партията депутати бяха Николай Дренчев, Иво Русчев и Александър Арангелов. Те бяха премахнати, тъй като са предложили горепосочените общински съветници "предатели" в СОС и от "Възраждане" настояваха да се поеме отговорност. Така тримата депутати останаха ьнезависими.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK