Константин Вътов стигна до осминафинал в Загреб

снимка: Дани Асенова, infomreja.bg

11-годишният състезател по тенис на маса Константин Вътов стигна до осминафинал на силния международен турнир в хърватската столица Загреб. 1300 участници от 22 държави се включиха в 59-я Международен турнир „Загепин”. Състезанието се проведе в 15 хилядната „Загребска Арена”, а двубоите се играха на 56 маси в 3 зали.

В турнира при деца /до 13 год./ участниците сред които и състезателят на клуб „Руен” бяха 174. В отборната надпревара Константин Вътов заедно с друг млад тенис талант - Вертер Стоилов от Дупница, загубиха в 2-рия предварителен кръг от представителите на румънския град Слатина за влизане в основна група с 3-2 гейма.

В основната схема Константин надигра състезател на Сърбия, а на осминафинала бе спрян от представител на Германия. Всички срещи от индивидуалната надпревара завършиха с контра гейм.

„Първоначалният стрес от голямата сцена повлия в отборната надпревара и допуснахме обрат срещу Румъния от 2-1 гейма. Но в индивидуалната битка Константин преодоля напрежението и показа възможностите си”, сподели неговият баща и треньор Паун Вътов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK