Цените на такситата в Благоевград скочиха, клиентите чакат по час за кола

Снимка: Infomreja.bg

Цената на таксиметровите услуги се увеличава, досега пробегът бе 0,75 лв.

Таксита няма, но цените са високи.

На последното си за годината заседание на Общинския съвет в Благоевград бе взето решение да бъдат увеличени с 30% тарифите за дневен и нощен пробег на такситата в града.

По време на обсъждането на тарифата в комисията в ОбС, са били дадени две предложения като е взет компромисен вариант, каза председателят на ОбС – Радослав Тасков.

Одобрено бе (с 29 гласа „за“) увеличаването на максималната и минималната тарифа.

Минималната сума за пробег ще е 0,99 лв., а максималната – 1,40 лв. за дневна тарифа. За нощна – 1,19 лв. и 1,40 лв.

Присъстващите в залата таксиметрови шофьори в залата посрещнаха решението с аплодисменти.

Не така радостни обаче са клиентите. От години насам кризата с такситата се увеличава, заради липсата им. Макар и стотици регистрирани в Общината, на терен са много по-малко от очакваното.

В часовете след полунощ или рано сутрин възможността да бъде използван таксиметров превоз е почти минимална, а в пиковите часове през седмицата – невъзможна.

Доста хора прибегнеха до градския транспорт при възможност такъв да бъде използван за придвижване в рамките на града. В пъти по-евтино е – тъй като билетът струва 1,20 лв. Движението на автобусите започва в 5 ч., а най-късната линия приключва в 23 ч.

В същото време голяма част от клиентите са съгласни да чакат час за такси, но пък не са доволни от чистотата на колите.

Оказва се, че и водачите имат претенции. Тарифата им за пробег не е актуализирана от 2018 г., цените на горивата постоянно се покачват, а нощният им труд е неблагодарен и по-голяма част от шофьорите отказват да работят в късните часове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK